Veilig bitcoin kopen met iDeal. Top 3 beste crypto exchanges

De beste Crypto Exchange. Waar kan je veilig crypto kopen met iDeal bij een Nederlandse Crypto Exchange en wat zijn de grootste exchanges?
beste crypto exchanges ideal Nederland

Steeds meer mensen beleggen tegenwoordig niet in aandelen maar in cryptocurrency, zoals Bitcoin. Naast Bitcoin bestaan er nog vele andere cryptocurrencies ook wel altcoins genoemd. Eén van de bekendste altcoins is Ethereum en zo zijn er inmiddels vele duizenden verschillende altcoins. Maar waar koop je je bitcoin en altcoins veilig? En wat zijn de beste crypto exchanges waar je jouw geld en cryptos aan kunt toevertrouwen?

Nederlandse crypto apps

Tegenwoordig wordt er steeds meer reclame gemaakt voor simpele Nederlandse crypto apps waarmee je met een paar drukken op de knop bepaalde cryptos kunt kopen. Crypto apps kwerken vaak handig en snel maar als een exchange uitsluitend met een app werkt zijn wij hier niet zo fan van om de volgende redenen:

  • Het aanbod van coins is vaak beperkt
  • De apps hebben vaak beperkte functionaliteit
  • Je kan niet altijd geen prijsniveaus aangeven waarvoor je een coin kunt kopen
  • Je kan niet altijdgeen prijsniveaus aangeven waartegen je een crypto kunt verkopen
  • Technische analyse maken op een smartphone scherm wordt door alle experts afgeraden

Nogmaals wij zijn zelf ook liefhebbers van crypto apps, maar naast een app moet een exchange ook via de browser op je desktop/ laptop te benaderen zijn, omdat dit vaak overzichtelijker is en meer functionaliteit biedt. Bieden ze dat niet dan zijn het in onze ogen geen professionals.

Top 3 crypto exchanges

Veel beter dan een beperkte app zijn echte crypto exchanges. We gaan hieronder uitleggen bij welke cryptobeurzen je anno 2022 echt een account moet hebben en waarom. Alle 3 genoemde exchanges hebben zo hun eigen voordelen.

1. Binance – De grootste crypto exchange ter wereld

Binance is de grootste aanbieder van crypto munten ter wereld. De keuze is reuze. Wij raden iedereen aan hier een account aan te maken omdat zij een super groot aanbod hebben van coins.

Daarnaast biedt Binance allerlei andere leuke voordelen. Zo zijn er een heleboel mogelijkheden om passief geld te verdienen met crypto coins door deze ofwel flexibel ofwel tegen een bepaalde periode weg te zetten.

Zo kan je snel tientallen procenten per jaar verdienen op bepaalde altcoins en zie dat maar eens te doen bij een bank. Sterker nog dat is vaak nog meer dan je op de beurs kunt verdienen in een gemiddeld beursjaar, en dat gewoon passief nog los van een eventuele koersstijging.

Andere voordelen van Binance zijn o.a. dat zij zeer lage transactiekosten hebben en dat zij een soort van garantiefonds hebben, indien de site ooit gehackt wordt.

Via onderstaande link kan je je aanmelden bij Binance je ontvangt dan levenslang 10% korting op je transactiekosten, altijd doen dus.

Ga naar Binance

2. Bitvavo – De beste Nederlandse Crypto Exchange met iDeal

Een andere crypto-beurs waar je zeker een account moet aanmaken is Bitvavo. Dit is een geheel Nederlandse crypto exchange en is gevestigd in Amsterdam. De website werkt super simpel en je kan direct met iDeal betalen wat een enorm voordeel is.

Het storten en opnemen van geld op de website via iDeal kost helemaal niets en de transactiekosten voor het kopen van cryptomunten behoren tot de laagste van Nederland. Heb je een vraag, dan kan je gewoon in het Nederlands een mailtje sturen aan de klantenservice en doorgaans krijg je binnen een paar uur ook gewoon weer in het Nederlands antwoord. Nadat je met iDeal geld hebt gestort kun je direct bitcoin kopen of een door jou gewenste altcoin of stablecoin (= munt met een vast waarde).

Mocht de website te simpel voor jou zijn en wil je zelf de minimale of maximale prijs kunnen bepalen, dan is er ook nog de geavanceerde mogelijkheid waar je daadwerkelijk op een exchange omgeving terecht komt. Hier kan je zelf een prijs instellen, maar voor beginners is het misschien de eerste keer makkelijker om gebruik te maken van de simpele koop- en verkoop mogelijkheden die je direct op het startscherm ziet, zodra je bent ingelogd.

Ook op Bitvavo is het mogelijk om passief geld te verdienen. Je kunt hier o.a. USDT (= Tether) kopen. Vaak noemen ze dit ook wel een stablecoin omdat de waarde is vastgekoppeld aan de USD. Kortom 1 Tether is altijd gelijk aan de waarde van 1 USD. Deze stablecoin kan je kopen en vastzetten tegen een tarief van 6,1% op jaarbasis. Dus zelfs als je helemaal geen zin hebt om te gaan handelen in coins, dan kan je op deze manier een rente van 6.1% op jaarbasis verdienen, dat is waanzinnig veel hoger dan wat je krijgt bij een bank. Misschien begrijp je nu ook beter waarom de gevestigde banken de opkomst van crypto met argus ogen bekijken.

Bezoek Bitvavo

3. Kucoin – De cryptobeurs met de meeste nieuwe munten

Ben je op zoek naar nieuwe crypt gems, onontdekte crypto pareltjes die de komende jaren nog wel eens x100 zouden kunnen gaan dan is een account op Kucoin een must.

Kucoin is wereldwijd gezien de nummer 3 cryptobeurs. En van alle bekende, gerenommeerde crypto exchanges is Kucoin bijna altijd de eerste die nieuwe coins op hun website aanbiedt. Nieuwe cryptos zijn bij beleggers altijd zeer in trek omdat deze de meeste kans maken in korte tijd super winsten te genereren. Het is zeker geen uitzondering dat coins binnen één tot twee jaar na introductie wel 10 tot soms 100 keer meer waard kunnen zijn. Soms gaat het zelfs nog sneller en zijn de rendementen nog hoger. Ben je op zoek naar dat soort munten dan mag een account op Kucoin echt niet ontbreken.

Let wel dat niet alle nieuwe coins als een raket omhoog gaan, maar ook al maak je “slechts” een rendement van 50% dan is dat nog altijd heel leuk en de kans daarop is bij nieuwe coins het grootst.

Ga naar Kucoin

Crypto cursus

Een account aanmaken op een crypto exchange is relatief makkelijk. Weten wat je aan het doen bent is een ander verhaal. Alle bovengenoemde crypto exchanges hebben een handleiding en/of FAQ hoe de site werkt. Mocht je echt serieus aan de slag willen met cryptos dan is het zeker aan te raden een cryptocursus te volgen, want naast winsten zijn ook verliezen op cryptos geen uitzondering. Weten wat je in dat soort gevallen moet doen of voorkomen dat je überhaupt in zo’n situatie komt is meer dan welkom en een crypto cursus kan je dat leren.

Op cryptocursusoverzicht.nl staan de beste crypto cursus aanbieders van dit moment. Een echte aanrader, want het feit dat je weet wat je wel en niet moet doen, zal je verliezen beperken en je rendement enorm laten toenemen.