Beleggen met Bux Zero, de mobiele broker

Beleggen met Bux Zero, bekijk alle voor -en nadelen.
bux zero beleggen

BUX is een echte mobiele broker, die beleggingstransacties via een app mogelijk maakt. Sinds de oprichting in 2014 is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Europa. Inmiddels heeft BUX al 350.000 gebruikers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX ontwikkelde drie verschillende apps voor drie verschillende type beleggers. BUX, BUX Crypto en de nieuwste app BUX Zero. Deze laatste app is sinds 2019 live en is bedoeld voor particuliere beleggers. Ze kunnen hiermee handelen in aandelen zonder daarvoor commissie te hoeven betalen. Dit kan omdat een Zero order niet direct wordt uitgevoerd. Deze orders worden aan het einde van een handelsdag naar de beurs gestuurd. BUX werkt nauw samen met ABN Amro.

Voor- en nadelen

De app BUXZero richt zich op de jongere generatie en dat is ook duidelijk te zien aan de vormgeving. De app heeft een mooi design en is eenvoudig in gebruik. De app wordt steeds aangevuld met nieuwe functies. Gebruikers kunnen hierop feedback geven door de BUX Zero beta versie te gebruiken. De app wordt dus in samenwerking met de klant ontwikkeld. Voor de zogeheten Zero Orders worden geen transactiekosten gerekend. De aandelen zijn in verschillende categorieën opgedeeld, voor een duidelijk overzicht. Een nadeel is dat er relatief een krap beleggingsaanbod is. Hoewel de Zero Orders gratis zijn, hebben andere transacties relatief hoge kosten. Er zijn weinig mogelijkheden om analyses over beleggingen, aandelen of markten te doen. Ook zijn er slechts een beperkt aantal betaalmogelijkheden.

Waarin kun je beleggen met BUXZero?

Op de website van BUX Zero zijn alle beschikbare aandelen te vinden. Het gaat om een selectie van Nederlandse, Duitse, Amerikaanse, Belgische, Franse en Oostenrijkse aandelen en ETFs. Het aanbod groeit continu, mede gebaseerd op de feedback van gebruikers. Je kunt via de app een verzoek insturen om een bepaald aandeel in het pakket op te laten nemen.

Kosten

De zogenaamde Zero Order is zonder commissie voor Europese aandelen en ETFs. Koersen kunnen tussen het moment van plaatsen van een Zero Order en de uitvoering stijgen of dalen. Om de belegger te beschermen is hiervoor een limiet opgesteld. Het koersverschil voor een kooporder is maximaal vier procent, voor een verkooporder maximaal vijf procent. Kan niet binnen die limiet worden gehandeld, dan wordt de order niet uitgevoerd. Bij Amerikaanse aandelen aan- of verkoop worden geen commissies gerekend, wel wordt hierover een valutatoeslag gerekend van 0,25% op de Euro/USD FX spot koers. Voor zogeheten Limietorders, die worden uitgevoerd voor een door jou aangegeven maximum of minimumprijs, wordt één euro commissie gerekend. Ook voor marktorders wordt één euro commissie gerekend.

Conclusie

BUX Zero is voornamelijk ingesteld op de jongere, beginnende belegger, die volledig mobiel is. De kosten van de transacties zijn laag en daardoor aantrekkelijk om het beleggen uit te proberen. Helemaal in de geest van deze tijd, worden nieuwe functies binnen de app ontwikkeld op basis van feedback van gebruikers van de beta-versie.