Beleggen met je wisselgeld doe je bij Peaks.

Meer informatie over beleggen met Peaks. Ervaringen, kosten, reviews en meer.
beleggen met peaks

Wie had hem niet vroeger, de piekpijp? Iedere keer dat je een gulden over had, stopte je die in plastic buis. En binnen onafzienbare tijd spaarde je een klein fortuintje waar je leuke dingen mee kon doen. Precies vanuit die gedachte werd Peaks in 2016 opgericht. Ook met kleine beetjes kun je beleggen en langzaam een potje opbouwen. Het bedrijf is opgezet met ondersteuning van de Rabobank, waarmee Peaks dan ook samenwerkt. Ook wordt met de beurzen Euronext Amsterdam, London Stock Exchange en Deutsche Börse Xetra samengewerkt voor het verhandelen van indexfondsen.

Voor- en nadelen

Je kunt bij Peaks inderdaad met je wisselgeld beleggen. Je kunt ervoor kiezen om automatisch al je bankafschrijvingen te laten afronden naar de volgende euro (2,70€ wordt 3,00€) en het wisselgeld wordt apart gezet voor de beleggingen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf dagelijks een euro of meer op zij te zetten. Een groot voordeel is dat er alleen belegd wordt in duurzame indexfondsen. Een nadeel is dat Peaks alleen beschikbaar is voor inwoners van Nederland met een bsn en een betaalrekening bij de grootste Nederlandse banken. Dit is omdat de inlog met iDIN gaat. Een ander nadeel is dat je weinig keuzevrijheid hebt. Daarbij zijn de kosten bij een lage inleg relatief hoog.

Waarin kun je investeren bij Peaks?

Je kunt kiezen uit vier portfolio’s met bijbehorend risico van laag naar hoger. Peaks heeft deze pakketten samengesteld. Bij ieder pakket hoort een aantal indexfondsen, die aandelen en obligaties uit de hele wereld bevatten, uit diverse sectoren en ondernemingen. Het portfolio met het laagste risico bestaat voor zeventig procent uit obligaties en voor dertig procent uit aandelen. Het pakket met het hoogste risico heeft negentig procent aandelen en tien procent obligaties. De online broker geeft wel aan dat het altijd om duurzame indexfondsen gaat. Het grote voordeel van de grote spreiding is dat het voor een kleiner risico zorgt. Het nadeel van het aanbieden van kant-en-klare portfolio’s is dat de belegger weinig eigen keuze heeft.

Kosten

De eerste drie maanden is de app gratis. Daarna kost de app één euro per maand. Als je belegd vermogen boven de 2.500 euro stijgt, wordt dit 0,5 procent per jaar. Ook betaal je jaarlijks fondskosten aan de indexfondsen waarin je belegt, die liggen tussen de 0,15 en 0,23 procent van het belegde geld. Bij iedere transactie worden ook kosten gerekend. Dit ligt per order tussen de 0,03 en 0,05% van de waarde van de transactie.

Duurzaam

Peaks benadrukt alleen te beleggen in duurzame indexfondsen. Dit betekent dat het geld van de belegger naar de 25 procent duurzaamste bedrijven per sector gaat. Daarnaast werkt de online broken samen met non-profit organisatie Wakibi. Dit is een micorfinancieringsplatform dat kleine leningen verstrekt aan ondernemende mensen in tachtig ontwikkelingslanden. Klanten van Peaks kunnen hun bankrekening koppelen door een digitale machtiging te geven. Bij iedere transactie via iDeal betaal je 1 eurocent. Dit gaat naar Wakibi. Alle kleine beetjes helpen.