Beleggen met Brand new day, wat kun je verwachten?

Beleggen met Brand New Day, wat kun je met deze beleggingsbank?
beleggen met brand new day

De oprichters van pensioenbank Brand New Day stellen ondernemers te zijn en geen bankiers. Snel beslissingen nemen en geen hiërarchie is de bedrijfsfilosofie. Tien jaar na oprichting beheert dit bedrijf ongeveer 3,8 miljard euro en kan zo’n 350 duizend mensen tot haar klantenkring rekenen. De bank is zelfstandig en geen onderdeel van een andere financiële instelling. Beleggen bij Brand New Day staat voor
financiële behoudendheid en maximale risicospreiding doordat een breed pakket van aandelen en obligaties wordt aangeboden.

Waarin kun je beleggen bij Brand New Day?

Als je kiest voor beleggen bij Brand New Day, kies je voor lange termijnbeleggingen met een laag risico. Het idee is om zo veel mogelijk te spreiden en lage kosten te behouden. Je kunt bij het openen van een beleggingsrekening kiezen uit vijf standaard modellen, die variëren van zeer behoudend tot zeer offensief. Hiermee bepaal je het risico van de beleggingen. Waarin precies wordt belegd, laat je over aan de bank. Bij het meest offensieve model wordt 100% in aandelenfondsen belegd, bij het meest defensieve model 90% obligaties en 10% aandelen. Je kunt altijd tussen de modellen switchen. Als je na het openen van de rekening meer invloed wil op de beleggingen, dan kun je kiezen voor ‘vrij beleggen’. Je kunt dan zelf de verhoudingen tussen de aandelen- en obligatiefondsen bepalen en bepalen in welke fondsen je belegt.

Voor- en Nadelen

Voor veel beleggers is het lage risico dat wordt behaald dankzij de grote spreiding een groot voordeel. Daarbij is het voor beginnende beleggers erg eenvoudig om te beleggen. Het ‘moeilijke’ werk wordt door Brand New Day gedaan. Een ander voordeel is de automatische risico-afbouw richting de einddatum van een belegging. Gebruikers van deze online bank appreciëren de goede klantenservice, de lage kosten en de aantrekkelijke interface en duidelijke website. Tegenover het lage risico staat wel ook een relatief laag rendement. Vooral meer ervaren beleggers zouden wellicht ook graag meer keuze hebben. Er kan alleen op indexen worden belegd. Het ontbreken van een demo-account zou kunnen worden gezien als nadeel, hoewel het gebruik van deze site erg eenvoudig is.

Kosten

Bij Brand New Day betaal per geldstorting op de rekening 0,5 procent over het gestorte bedrag. Transactiekosten zijn er daarna niet meer. Ook het switchen tussen beleggingsfondsen of het verkopen ervan is gratis. Voor de jaarlijkse servicekosten rekent deze bank 0,44 procent over het totaal belegde vermogen. Deze worden op dagbasis berekend en ieder kwartaal verrekend. Daarnaast zijn er fondskosten die zijn verbonden aan het beleggingsfonds waarin je hebt belegd. Deze zijn per fonds verschillend. Binnen het fonds zijn ook transactiekosten, maar die zijn altijd erg laag, bijvoorbeeld rond de 0,04 procent.

Conclusie

Brand New Day is een ideale online broker voor de behoudende belegger. Omdat er alleen in indexen wordt belegd en de spreiding erg groot is, is het risico laag. Voor beginnende beleggers kan het een groot voordeel zijn dat hij zich niet heel erg hoeft te verdiepen waarin te beleggen. Je kunt zelf het risico kiezen en verder alles aan de bank overlaten. Er is overigens wel altijd de mogelijkheid om meer zelf in te brengen door over te stappen op zelf beleggen.