Beleggen bij Binck, hoe gaat dat in zijn werk?

Wil je meer weten hoe je kan beleggen bij Binck? Lees dan verder.
beleggen binck

BinckBank werd in 2000 opgericht om online beleggen voor een groot publiek beschikbaar te maken. Inmiddels mag deze onderneming zich de grootste Nederlandse online beleggingsbank noemen, En ook op Europees niveau is Binck een grote speler in de top 5, met 300.000 beleggers en zo’n 3,8 miljoen effectentransacties per jaar oftewel zo’n 10.500 transacties per dag. Het bedrijf is behalve in Nederland ook actief in België, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.In 2019 ging de onderneming samen met de Deense Saxo Bank Groep, maar de naam Binck blijft in Nederland en België vooralsnog bestaan.

Waar kun je in beleggen bij Binck

Via Binck heb je toegang tot alle belangrijke Europese beurzen. Daarnaast is ook handel mogelijk op verschillende beurzen in Canada en de VS. Er kan worden gehandeld in aandelen, turbo’s (hefboomproducten), obligaties, opties, ETFs, beleggingsfondsen en futures. Je kunt er ook voor kiezen om naast de rekening waarmee je zelf belegt een ‘Laten-Beleggen’ rekening te openen.

Voor- en nadelen

Binckbank werd in de afgelopen jaren wel 16 keer tot beste online broker van Nederland verkozen. Gebruikers waarderen de (over het algemeen) snelle telefonische klantenservice, het snelle platform en de goede ondersteuning. Bij het openen van een beleggingsrekening krijgen klanten 500 euro transactie tegoed cadeau. Een nadeel is dat de pakketten voor nieuwe klanten niet erg voordelig zijn als je weinig actief belegt. Een ander minpunt is dat ondanks het brede aanbod van verschillende beurzen, Azië niet in het portfolio van Binck zit. Deze online beleggingsbank werd opgericht om lage tarieven te bieden aan particulieren die online wilden beleggen. In de beginjaren liep het bedrijf hiermee voorop. Inmiddels is er veel concurrentie op prijs en is deze van oorsprong Nederlandse online broker al lang niet meer de goedkoopste. Ook is er geen demopakket beschikbaar.

Kosten

Je kunt bij Binck drie verschillende beleggingspakketten openen. Het pakket Green is bedoeld voor ‘allround beleggers’. Ben je een ‘actieve belegger’ dan kies je voor Blue. Black is specifiek geschikt voor Daytraders. Voor niet professionele klanten is realtime koersinformatie gratis beschikbaar. Binck rekent een vast bedrag per transactie in aandelen, turbo’s, obligaties, ETF’s en beleggingsfondsen. Daarnaast wordt een percentage over het totale transactiebedrag gerekend. Voor opties en futures staat een vast bedrag per contract. Voor de Blue en Black pakketten geldt hierbij wel dat hoe meer transacties je uitvoert, hoe minder je betaalt.

Binck Academy

Om de startende èn meer ervaren belegger te helpen het maximale te halen uit zijn beleggingsrekening is de Binck Academy opgericht. Er zijn webinars van ongeveer een uur over verschillende financiële onderwerpen, maar ook tutorials en kortere video’s voor compacte informatie. Daarnaast zijn er artikelen beschikbaar waarin actuele onderwerpen in heldere bewoordingen worden uitgelegd en whitepapers waarin wordt ingegaan op de (technische) achtergronden van beleggingsproducten of bijvoorbeeld fiscale onderwerpen. Indien mogelijk worden ook fysiek bijeenkomsten georganiseerd.