Beleggen met Etoro, wat kan je met deze online broker?

Wat kan online broker Etoro voor jou betekenen? Lees meer over Etoro.
etoro broker

eToro werd in 2007 in Israël opgericht en heeft zichzelf ontwikkeld tot een social investment platform met miljoenen gebruikers over de hele wereld. De belangrijkste troef van deze online broker is de zogenaamde CopyTrader. Deze feature maakt het mogelijk om de acties van tophandelaren te zien en automatisch te kopiëren. Voor de innovatie won het bedrijf in 2011 een belangrijke prijs uit de sector Het bedrijf heeft een breed portfolio aan financiële producten. Er kan worden belegd in grondstoffen, valuta en aandelen. Ook handel in cryptovaluta behoort tot de mogelijkheden.

Voor- en nadelen eToro

Het platform van eToro is gebruiksvriendelijk. Beginnende beleggers kunnen met het platform oefenen door de gratis demo-account te gebruiken. Hier heb je de mogelijkheid om tot 100.000 dollar te investeren. De gebruiker van het platform heeft een brede keuze, maar kan ook kiezen voor kant- en klare portfolio’s. De CopyTrader functie wordt zeer goed gewaardeerd door gebruikers. De kosten en commissies zijn laag. Een ander positief aspect van eToro is dat het tevens fungeert als sociaal netwerk. Een nadeel van eToro is dat transacties alleen in dollars plaatsvinden. Leg je euro’s in, dan worden die meteen omgerekend in dollars. Hoewel de commissies laag zijn, zijn de uitbetalingskosten relatief hoog. De klantenservice laat soms te wensen over.

Waar kun je in beleggen bij eToro?

Het aanbod van eToro is erg groot. Je kunt wereldwijd aandelen van bedrijven kopen en verkopen, handelen in ETFs en Indexen, grondstoffen, valuta en cryptomunten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kant en klaar portfolio. eToro heeft twee soorten pakketten, CopyPortfolios genoemd. De Top Trader Portfolios volgt de best presterende en meest stabiele handelaren op dit platform. In Market Portfolios worden CFD-aandelen, grondstoffen en ETFs gebundeld. Deze pakketten zijn er op gericht om langetermijnrisico’s te minimaliseren. Copy trading wordt hierbij bevorderd.

Kosten eToro

Een account openen is gratis. eToro rekent geen ticket- of beheerkosten. Als je in aandelen belegt betaal je geen commissie. Clearingskosten worden niet gerekend. Je betaalt wel de spread en overnight/over weekend fees bij handel in CFDs. Er zijn geen extra kosten voor het gebruik van CopyTrader of CopyPortfolios.Als je geld wil opnemen wordt 5 dollar gerekend. Als het geld moet worden uitbetaald in een andere valuta, dan worden conversiekosten gerekend. Als je een jaar niet actief bent, wordt er 10 dollar per maand van je krediet afgehaald. De kosten worden op jouw persoonlijke pagina bij iedere transactie vermeld. Ook worden de totale kosten per periode berekend.

Sociaal handelen

eToro heeft sterk ingezet op zogenaamd ‘sociaal handelen’. Het is een waar sociaal netwerk, met meer dan tien miljoen handelende leden over de hele wereld. Er is een groot aantal sociale functies dat veel verder gaat dan het handelsplatform zelf. Er is een sociale nieuwsfeed en de mogelijkheid om te discussiëren en mensen binnen de eToro gemeenschap te leren kennen. Een ander sterk punt is het Popular Investor programma. Succesvolle beleggers worden aangemoedigd om hun kennis te delen. Succesvolle leden die veel gekopieerd worden, krijgen een financiële beloning.