Beleggen met Plus500, hoe werkt het?

Meer informatie over hoe je kunt beleggen bij Plus500.
plus500 oefen account

Plus500 werd in 2008 opgericht in Israël als online trading platform voor CFDs op een groot aantal verschillende producten. CFDs stellen de belegger in staat te handelen op aandelen of andere financiële producten zonder dat ze die daadwerkelijk kopen of verkopen. Sinds 2019 is het platform uitgebreid met een breed aanbod geavanceerde hulpmiddelen voor technische analyse van de handelsdata. Om ook beginnende beleggers te laten kennis maken met de handel in CFDs heeft Plus500 een demo-versie van het platform beschikbaar gesteld. Je kunt deze voor onbepaalde tijd gebruiken.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van Plus500 is de demo-rekening. Je kunt hier ongelimiteerd gebruik van maken. Je kunt op de Demo handelen onder echte marktomstandigheden. Het enige verschil is dat je geen echt geld gebruikt. Het programma heb je overigens zo onder de knie, het is erg gemakkelijk in gebruik. Daarbij is het in meer dan dertig talen beschikbaar. Een ander voordeel is dat het openen en sluiten van transacties gratis is. Voor een aantal beleggers zal het een nadeel zijn dat alleen handel in CFDs mogelijk is via Plus500. Het platform is niet geschikt voor langetermijninvesteringen. Ook is er weinig interactie tussen de gebruikers, er is geen sociaal platform.

Waar kun je in beleggen bij Plus500?

Zoals aangegeven kan bij dit bedrijf alleen met CFDs worden gehandeld. Een voordeel is dat hiermee veel kosten en vertragingen, die normaal bij de fysieke levering van aandelen spelen, worden vermeden. Bovendien kunnen klanten handelen op marge met een hefboom. Een belegger kan met het Plus500 platform handelen met CFDs op Indexen, Forex, Grondstoffen, Cryptomunten, Aandelen, Opties en ETF.

Kosten Plus500

De meeste diensten van Plus500 zijn gratis. Plus500 ontvangt wel een bedrag voor de spread. De spread van specifieke instrumenten kun je vinden op jouw rekening. Ook wordt een overnight premie gerekend. Als er wordt gehandeld in andere valuta dan die van jouw rekening, dan worden hier omrekeningskosten voor in rekening gebracht. Voor gegarandeerde stop-orders wordt een bredere spread gerekend. Die dient als het ware als garantie voor een bepaald tarief. Als je drie maanden niet actief bent op je rekening, wordt tien dollar per maand gerekend als vergoeding voor de inactiviteit. In sommige gevallen zijn er kosten verbonden aan transacties van en naar de Plus500 rekening.

Plus500 Handleiding voor handelaren

Behalve de demo-tool staat op de website van Plus500 een aantal ‘how to’ video’s. Een beginnende belegger leert zo in een handomdraai alles over hoe de handel met dit bedrijf werkt en wat de basisconcepten van CFD trading zijn. Ook is er aandacht voor verschillende veelgebruikte termen in de beleggingswereld. Daarnaast worden drie van de meest populaire handelsstrategieën toegelicht.