Beleggen met DeGiro, starten kan al met een klein bedrag.

Meer informatie over hoe je kunt beleggen bij de deGiro.
degiro beleggen

DeGiro werd in 2013 opgericht in Nederland als online broker. Inmiddels wordt het platform in 18 Europese landen door particuliere beleggers gebruikt. In 2020 ging DeGiro samen met de Duitse Flatex Bank. Het nieuw gevormde bedrijf flatexDeGiro AG is genoteerd aan de Duitse SDAX beurs. Het behoort hiermee tot de 160 grootste bedrijven met een beursnotering in Duitsland. De missie van DeGiro is om particulieren de mogelijkheid te bieden om eenvoudig zelf te beleggen dankzij een hoogwaardig beleggingsplatform, dat intern werd ontwikkeld. Beleggers hebben toegang tot meer dan vijftig beurzen over de hele wereld. Inmiddels zijn er al meer dan een miljoen gebruikers van deze online broker.

Voor- en nadelen

Het is voor veel beginnende beleggers een geruststellende gedachte dat DeGiro een van oorsprong Nederlandse onderneming is. Dat maakt het idee om te gaan beleggen wat minder exotisch en meer toegankelijk. Het platform en de app wonnen 66 sectorgerelateerde prijzen. Gebruikers beoordelen het platform als gebruiksvriendelijk. Bovendien heeft het een speciale functie, QuickOrder waarmee een order snel kan worden afgerond. Een ander groot voordeel is dat je via deze online broker toegang hebt tot meer dan vijftig beurzen, niet alleen in Europa en de VS maar ook in Azië en Australië. De kosten zijn laag en geld kan via een bankoverschrijving of iDeal worden gestort. Een nadeel is dat je niet met het platform kunt oefenen omdat er geen demo-account beschikbaar is. Gebruikers oordelen voorts dat terugboekingen soms traag zijn.

Waar kun je in beleggen bij DeGiro?

Een beleggingsrekening bij DeGiro geeft toegang tot meer dan vijftig beurzen in dertig landen wereldwijd. Praktisch alle grote beurzen in Europa zijn toegankelijk evenals beurzen in de VS (NYSE, Nasdaq) en de Canadese beurs in Toronto. Ook de beurzen van Hongkong, Tokyo, Singapore en de Australian Securities Exchange zijn bereikbaar voor beleggers van DeGiro. Er kan behalve in aandelen worden gehandeld in hefboomproducten (CFDs), ETFs en Indexfondsen, Obligaties, Opties en Futures.

Kosten DeGiro

Deze onlinebroker biedt klanten verschillende types accounts. Basic, Active, Trader of Custody.Voor een aantal financiële producten geldt dat DeGiro Kernselectie gratis is. Het volledige kostenoverzicht is in te zien op de website van DeGiro. Vanwege het grote aantal producten en beurzen, is het niet mogelijk hier een compleet overzicht te geven. Wel tekenen we aan dat het bedrijf geen servicekosten rekent en ook geen inactiviteitskosten.

Voor de beginnende belegger: de Beleggers Academy

Al heeft DeGiro geen demo-versie van zijn platform, deze online broker geeft wel veel duidelijke informatie op haar website, waaronder instructievideo’s voor het gebruik van het platform en de app. Voor beginnende beleggers is er de ‘Beleggers Academy’. In tien korte video’s wordt in eenvoudige bewoordingen uitgelegd hoe beleggen werkt, welke financiële producten er zijn en welk beleggingsplan het best bij jou past.